ua en ru

Правозахисники засудили заборону на в'їзд в Україну 41 журналісту

Правозахисники засудили заборону на в'їзд в Україну 41 журналісту Фото: журналісти

Під санкції України потрапили журналісти з усієї Європи

Правозахисна організація Комітет із захисту журналістів (CPJ) засудила заборону на в'їзд в Україну 41 журналісту і блогеру. Про це йдеться в заяві комітету.

"Комітет із захисту журналістів засуджує указ, підписаний Президентом України Петром Порошенком, який... забороняє в'їзд в Україну щонайменше 41 міжнародному журналістові і блогеру на один рік", - йдеться в заяві.

Зазначимо, журналісти і блогери були серед 388 осіб, що представляють "дійсну або потенційну загрозу для національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України", щодо яких Україна ввела санкції.

Серед 34 журналістів і семи блогерів, які потрапили під санкції України, є громадяни Болгарії, Естонії, Німеччини, Угорщини, Ізраїлю, Казахстану, Латвії, Македонії, Молдови, Польщі, Росії, Сербії, Словаччини, Іспанії, Швейцарії та Великобританії.

Нагадаємо, вчора на офіційному сайті Президента України Петра Порошенка був оприлюднений указ Президента України №549/2015 про введення санкцій проти Росії. У списку 388 фізичних і 105 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, щодо яких застосовуються санкції.