ua en ru

Правовий комітет рекомендував Раді розширити склад ЦВК

Правовий комітет рекомендував Раді розширити склад ЦВК Фото: засідання правового комітету (РБК-Україна)

Законопроект можуть розглянути у сесійній залі вже сьогодні

Комітет Верховної ради України з питань правової політики та правосуддя підтримав законопроект про розширення складу Центральної виборчої комісії (ЦВК) до 17 членів. Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами голови комітету Руслана Князевича, розширення ЦВК підтримали 12 членів правового комітету, 3 - проголосували "проти". Князевич також зазначив, що законопроект можуть розглянути у сесійній залі вже сьогодні.

"Комітет зобов'язаний був зібратися, оскільки було доручення Верховної ради. Комітет рекомендував. Але наша позиція зрозуміла. Якщо змінюється цифра з 15 на 17, ми не розуміємо, навіщо друге читання? Якщо це означає, що буде 5000 поправок, де цифри будуть змінюватися - це не серйозно. Це робота правового комітету, це питання політичної доцільності. Нехай бере на себе відповідальність сесійна зала. І спікер Ради, напевно, з цих міркувань як політичний лідер парламенту запропонував цю ініціативу ", - додав він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що спікер Верховної ради України Андрій Парубій вніс до парламенту законопроект про збільшення кількості членів Центральної виборчої комісії.

Пізніше стало відомо, що БПП і "Народний фронт" підтримують розширення складу ЦВК.