ua en ru

Правовий комітет ВР обговорить питання українських заручників у Криму на найближчому засіданні

Правовий комітет ВР обговорить питання українських заручників у Криму на найближчому засіданні Фото: Ірина Суслова

Суслова наголосила, що ситуація потребує негайної уваги нардепів

Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин планує обговорити питання українських заручників у Криму на найближчому засіданні. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написала депутат ВР Ірина Суслова.

"Сьогодні маємо величезну проблему щодо повернення наших громадян, яких засудили та утримують у в’язниці в Криму… Пропоную вже на найближчих засіданнях парламентського Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин обговорити шляхи вирішення проблеми. Впевнена, що колеги зможуть надати свої конструктивні пропозиції", - наголосила нардеп.

При цьому Суслова підкреслила, що специфіка діючого міжнародного права є такою, що простіше домогтися екстрадиції засуджених українців з власне російських тюрем, ніж з кримських пенітенціарних закладів.

"Якщо людина перетнула адмінкордон з Кримом й там з певних причин потрапила до застінків, до неї не можна застосувати ні європейську Конвенцію про передачу засуджених осіб, ні двосторонні міжнародні договори про передачу засуджених. Така ситуація потребує негайної уваги народних депутатів", - написала парламентар.

Нагадаємо, адвокат Марк Фейгін заявив, що Федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) приступила до остаточної зачистки Криму від нелояльних татар.