ua en ru

Православна спадщина гідно представляє Україну в сучасному християнському світі, - Янукович

Президент України Віктор Янукович вважає, що православна спадщина займає чільне місце в українському духовному житті. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Православне спадщина займає чільне місце в українському духовному житті. У поєднанні з кращими традиціями Київської Русі воно гідно представляє Україну в сучасному християнському світі", - сказав Янукович на зустрічі з предстоятелями православних церков і керівниками церковних делегацій в Києво-Печерській Лаврі.

Глава держави підкреслив, що в Україні склалися гармонійні державно-церковні відносини: "Культурне та конфесійне розмаїття навчила нас бути відкритими і толерантними, запобігати виникненню гострих непорозумінь на етнічному та релігійному грунті".

За словами Президента, беззаперечна заслуга в цьому належить особисто митрополиту Володимиру.

"Завдяки його мудрості й виваженості вдається успішно долати виклики, які постають перед канонічним українським православ'ям", - сказав він.

Янукович подякував предстоятелів православних церков та керівників церковних делегацій за участь в урочистостях з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі.