ua en ru

Правоохоронні органи Європи розшукують ще 8 підозрюваних у тероризмі

Правоохоронні органи Європи розшукують ще 8 підозрюваних у тероризмі Фото: поліція

Ці ісламісти, в основному громадяни Франції і Бельгії, імовірно перебувають у Сирії, або ховаються в Європі

Після терактів в Парижі і Брюсселі правоохоронні органи країн Європи розшукують ще як мінімум 8 передбачуваних спільників терористів. Про це повідомляє Welt am Sonntag з посиланням на джерела в силових структурах.

Ці ісламісти, переважно громадяни Франції і Бельгії, імовірно перебувають у Сирії, або ховаються десь у Європі. Перебувають у розшуку екстремісти є контактними персонами передбачуваного координатора паризьких терактів Абдельхаміда Абауда та арештованого в Бельгії пособника терористів Салаха Абдеслама, передає Deutsche Welle.

Ще в 2015 році джихадисти Реда Хамі і Ніколя Моро, затримані французькими спецслужбами, попереджали про те, що угруповання "Ісламська держава" готує теракти. "У Сирії існує справжня фабрика (з підготовки бойовиків - ред.), і вони намагаються завдати ударів у Франції або в Європі", - заявив Хамі на допиті 13 серпня 2015 року.

Нагадаємо, міністри юстиції і внутрішніх справ країн Євросоюзу 24 березня схвалили текст спільної угоди про плани щодо посилення боротьби з тероризмом.