ua en ru

Міністри Євросоюзу затвердили стратегію по боротьбі з тероризмом

Міністри Євросоюзу затвердили стратегію по боротьбі з тероризмом Фото: у ЄС об'єднують зусилля в боротьбі з терорризмом

В основному, йдеться про якомога щільніший обмін інформацією між країнами

Міністри юстиції і внутрішніх справ країн Євросоюзу 24 березня схвалили текст спільної угоди про плани щодо посилення боротьби з тероризмом, повідомляє 112.ua.

В тексті угоди міністри ЄС засудили теракти в Брюсселі і висловили підтримку Бельгії, жителям Брюсселя, а також рідним і близьким загиблих.

В угоді одобраябтся спільні кроки по боротьбі з тероризмом, які включають об'єднання зусиль на національному рівні за строковим розслідування щодо терористичних мереж, замішаних у терактах в Парижі і Брюсселі.

В основному, йдеться про якомога щільніший обмін інформацією між країнами. Зокрема, є рекомендація про схвалення не пізніше квітня 2016 року директиви про створення запланованого єдиного європейського реєстру авіапасажирів PNR (Passenger Name Record).

Також було прийнято рішення "продовжувати роботу щодо швидкого завершення процесу прийняття законодавчих актів, що належать до боротьби з тероризмом, до контролю на зовнішніх кордонах Шенгенського простору і контролю над придбанням вогнепальної зброї".

В документі також передбачається створення національної команди по боротьбі з тероризмом при центрі Європол, яка, в тому числі, буде виявляти терористичні загрози, моніторити діяльність іноземних бойовиків, відстежувати випадки фінансування тероризму та онлайн пропаганду.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Австрії Йоханна Микль-Ляйтнер заявила, що для боротьби з тероризмом потрібна платформа для обміну між спецслужбами.