ua en ru

Правоохоронці закрили всі кримінальні справи проти екс-кандидата в нардепи від "Удару" Кривохатько

Правоохоронці закрили всі кримінальні провадження проти екс-кандидата у народні депутати від партії "Удар" в Запорізькій області Вадима Кривохатька, обвинуваченого в несплаті податків і порушенні правил безпеки під час виконання робіт на підприємстві.

Правоохоронці закрили всі кримінальні провадження проти екс-кандидата у народні депутати від партії "Удар" в Запорізькій області Вадима Кривохатька, обвинуваченого в несплаті податків і порушенні правил безпеки під час виконання робіт на підприємстві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Запорізької області.

Так, у серпні 2012 року прокуратура відкрила щодо Вадима Кривохатька кримінальне провадження за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) та ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення) за фактом ухилення його фермерського господарства від сплати податку на додану вартість у розмірі понад 2,2 мільйона гривень. Справа перебувала в провадженні слідчих податкової міліції області.
"Під час судового розгляду цієї справи була проведена повторна судово-економічна експертиза та встановлені нові обставини, які спростували отримані під час досудового слідства докази. Тому на підставі положень Кримінального процесуального кодексу державний обвинувач відмовився від підтримання обвинувачення. Таким чином, кримінальне провадження стосовно Ст. Кривохатько закрито", - йдеться в повідомленні.

Також у вересні 2012 року прокуратурою області проводилося розслідування у кримінальній справі за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві "Кривохатько В.В.", в результаті чого працівник господарства отримав тяжкі тілесні ушкодження (ч.2 ст.272 КК України).

За результатами досудового розслідування було прийнято рішення про закриття кримінальної справи на підставі п.2 ч.1 ст.6 Кримінально-процесуального кодексу України в редакції 1960 року - з-за відсутності в діях Кривохатько складу злочину.