ua en ru

Правоохоронці затримали керівника "військторгу" за розтрату понад 1 млн гривень

Правоохоронці затримали керівника "військторгу" за розтрату понад 1 млн гривень Ілюстративне фото (vppnr.gp.gov.ua)

Директор безпідставно привласнила кошти підприємства

Військова прокуратура Центрального регіону України затримала керівника "військторгу" за розтрату понад 1,3 млн грн. Про це повідомляє пресс-служба Генпрокуратури.

Зокрема, слідство з'ясувало, що в листопаді - грудні 2014 року колишня тимчасово виконуюча обов'язки директора "Білоцерківського військторгу" безпідставно перерахувала кошти підприємства у розмірі понад 1,3 млн грн на рахунки фіктивних підприємств за нібито надані ними консалтингові послуги в юридичній сфері.

"Слідчий відділ військової прокуратури Центрального регіону проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм становищем в особливо великих розмірах за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України", - йдеться в повідомленні.

29 січня 2018 року правонарушительнице повідомили про підозру і в зв'язку з тим, що вона переховувалася від слідства, оголосили в розшук.

27 квітня 2018 року під час санкціонованого судом обшуку квартири з метою встановлення місцезнаходження розшукуваної особи слідчі військової прокуратури спільно з оперативниками карного розшуку Білоцерківського відділу поліції затримали підозрювану.

Слідчі дії тривають. Подано клопотання слідчому судді про обрання підозрюваним запобіжного заходу - утримання під вартою.

Підозрюваній загрожує ув'язнення терміном від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, співробітники Служби безпеки України (СБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали під час отримання хабара в 10 тисяч доларів суддю і чиновника апарату Подільського районного суду Києва.