ua en ru

У Києві затримано помічника чиновника МВС за вимагання 1,5 млн гривень

У Києві затримано помічника чиновника МВС за вимагання 1,5 млн гривень Фото: хабар (flickr.com/nab_uk)

Також затриманий заступник керівника однієї з громадських організацій та громадянин України

У Києві правоохоронці 27 липня затримали на хабарі заступника керівника однієї з громадських організацій і громадянина України, які у змові з помічником посадової особи Міністерства внутрішніх справ України вимагали від представника одного з підприємств грошові кошти на загальну суму понад 1,5 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Так, зазначені особи з метою отримання неправомірної вигоди із застосуванням погроз представнику суб'єктів господарювання вимагали і отримали від нього частину неправомірної вигоди у сумі 785 тис. гривень.

Зазначені грошові кошти зловмисники вимагали від працівників Державної фіскальної служби одного з районів Києва, які своїми діями створювали умисні перешкоди у здійсненні господарської діяльності підприємством, інтереси яких представляв потерпілий.

За вчинення зазначених протиправних дій заступнику керівника громадської організації та його спільникові повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Помічникові посадової особи МВД повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 КК.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці на хабарі у 1,5 тис. доларів затримали чиновника Державної служби України з безпеки на транспорті в Одеській області.