ua en ru

Правоохоронці затримали організаторів легалізації нелегалів в Україні

Правоохоронці затримали організаторів легалізації нелегалів в Україні Фото: СБУ (РБК-Україна)

Значну частину вилучених документів становили паспорти громадян РФ

Правоохоронці затримали в Києві учасників організованої групи, яка виготовляла підроблені документи для легалізації нелегальних мігрантів в Україні. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

Слідчі встановили, що члени угруповання виготовляли фальшиві документи для громадян РФ та країн Близького Сходу, яких спільники повинні були нелегально переправляти через державний кордон України.

"Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили підроблені печатки державних органів влади України, приватних юридичних осіб, банківських установ, нотаріусів, а також бланки паспортів, свідоцтв про народження, посвідок на проживання, довіреностей та свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану", - говориться в повідомленні.

Значну частину вилучених документів становили паспорти громадян Російської Федерації, а також іноземців із регіонів з підвищеною терористичною активністю.

"Наразі Служба безпеки здійснює перевірку причетності власників цих документів до терористичної та іншої протиправної діяльності на шкоду національній безпеці України. Організатору групи повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та взято під варту", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, раніше прикордонники затримали двох осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон.