ua en ru

Правоохоронці затримали ще одного бойовика ДНР

Правоохоронці затримали ще одного бойовика ДНР Фото: правоохоронці затримали ще одного бойовика ДНР

Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі

Співробітники карного розшуку Костянтинівської міліції Донецької області встановили і затримали чоловіка, який обґрунтовано підозрюється в участі в незаконному збройному формуванні так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі, повідомляє прес-служба ГУМВС України в Донецькій області.

"Житель Костянтинівки 1960 року народження в момент окупації міста бойовиками безпосередньо брав участь у незаконному збройному формуванні ДНР і ніс службу на блокпосту з вогнепальною зброєю. У вигляді відзнак носив георгіївську стрічку і прапор ДНР в якості нашивки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після звільнення міста чоловік, щоб уникнути відповідальності переховувався як на території України, так і сусідньої держави. Однак з урахуванням життєвих обставин був змушений повернутися назад до Костянтинівки. Через деякий час він потрапив у поле зору правоохоронців, які перевіряли оперативну інформацію, що стосується учасників НВФ, і правопорушник був затриманий.

"Факт його участі в незаконному збройному формуванні внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 258 "Терористичний акт" Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного, якому загрожує довічне позбавлення волі", - повідомляють у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій області будуть судити дільничного міліціонера, який перейшов на бік терористів.