ua en ru

Правоохоронці в день виборів 25 травня відкрили 2,2 тис. кримінальних проваджень

Правоохоронні органи України станом протягом 25 травня 2014 р. розпочали досудове розслідування у 2 тис. 228 кримінальних провадженнях.

Правоохоронні органи України станом протягом 25 травня 2014 р. розпочали досудове розслідування у 2 тис. 228 кримінальних провадженнях. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Зокрема, як повідомляється, відкрито провадження за фактом викрадення представниками так званої Донецької народної республіки печаток та списків виборців на семи виборчих дільницях у Донецькій області (ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України - "перешкоджання здійсненню виборчого права або роботі виборчої комісії, або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача").

Також розпочато розслідування за фактом знищення групою невідомих осіб скриньок для голосування на виборчій дільниці у селищі Металіст на Донеччині (ч. 3 ст. 157 КК України - "перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі виборчої комісії чи діяльності офіційного спостерігача, вчинені за попередньою змовою групою осіб").

Крім того, правоохоронцями відкрито низку кримінальних проваджень за фактом пошкодження виборчих урн та перешкоджання проведенню виборчого процесу у Луганській обл.

"25 травня група невідомих осіб прибула до помешкання голови дільничної виборчої комісії у Слов'яносербському районі та погрожуючи зброєю викрала бланки посвідчень, запрошення на вибори, п'ять печаток виборчкомів. Внаслідок цього, 5 виборчих комісій в день виборів не працювали", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом розпочато розслідування за ч. 1 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч. 2 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України.

Також розслідуються факти пошкодження невідомими озброєними особами більше десятка урн для голосування на виборчих дільницях у м. Сєверодонецьку.