ua en ru

Правоохоронці знесли наметове містечко під Радою, є постраждалі й затримані

Правоохоронці знесли наметове містечко під Радою, є постраждалі й затримані Фото: демонтаж наметів біля ВР (facebook.com/artem.shevchenko.9)

Поліція затримала близько 40 людей

Правоохоронці вранці 3 березня 2018 року знесли наметове містечко активістів біля будівлі Верховної Ради в Києві. Унаслідок демонтажу постраждало щонайменше пятеро людей, ще близько 40 осіб було затримано, передає "Громадське".

Зокрема зазначено, що поліція затримала близько 30-40 людей. Правоохоронці попередили, що перебувати на території наметового містечка небезпечно.

"Під час зносу наметового містечка під Радою постраждали декілька протестувальників. Двох доправили до лікарні. Також під час знесення постраждали троє співробітників поліції", - йдеться в повідомленні.

Наметовий табір на Грушевського розтрощено спецпризначенцями. Атакували кілька сотен одразу з трьох боків. Оборонялися...

Опубліковано Єгором Соболєвим 2 березень 2018 р.

Як пояснив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, поліція отримала рішення суду із дозволом на проведення слідчих дій під Радою.

"Під Радою було проведено оперативно-слідчі дії. Поліція мала рішення суду на обшук наметів. Мешканців містечка попередили", - запевнив він.

Своєю чергою речник Нацполіції Артем Шевченко повідомив, що внаслідок слідчих дій на території наметового містечка під ВР було виявлено два предмети, схожі на ручні гранати.

"Під час проведені слідчих дій, відповідно до ухвал суду, на вулиці Грушевського слідчо-оперативна група знайшла два предмети, схожі на гранати", - написав він у Facebook.

Під час проведені слідчих дій відповідно до ува суду на вулиці Грушевського слідчо-оперативна група знайшла два предмети сході на гранати.

Опубліковано Artem Shevchenko 2 березень 2018 р.

Наразі довкола знесеного наметового містечка під Радою перебувають силовики. Територія оточена червоною стрічкою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під будівлею Верховної Ради почалася зачистка наметового містечка.