ua en ru

Правоохоронці викрили злочинну групу, яка збувала фальшиві українські документи

Правоохоронці викрили злочинну групу, яка збувала фальшиві українські документи Фото: затримання одного з учасників угруповування (npu.gov.ua)

Поліція викрила злочинну групу, яка займалася виготовленням незаконних "офіційних" документів, а також їх розповсюдженням в Україні. Зловмисникам загрожує до 12 років в'язниці.

Відомо, що двоє жителів столиці та їх спільник з Чернігівської області налагодили виробництво документів із голографічними елементами: посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, документів іноземного зразка, дипломів вищих навчальних закладів тощо.

"Клієнтів фігуранти шукали через соціальні мережі. Готовий товар передавали поштовим зв'язком, міжміським транспортом або шляхом "закладок" на території Києва. Отриманий прибуток розподіляли між учасниками групи", - розповідають у поліції.

Під час обшуків правоохоронці виявили рулони стрічки із захисними голографічними зображеннями, печатки, документи з ознаками підробки, бланки суворої звітності, оргтехніку та носії інформації, банківські картки та мобільні телефони.

Наразі організаторові угрупування та його спільникам оголосили про підозру. За друк і збут фальшивих документів зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Фото: обшуки за місцем мешкання фігурантів (npu.gov.ua)