ua en ru

Правоохоронці викрили злочинну схему вивезення львівського сміття

Правоохоронці викрили злочинну схему вивезення львівського сміття Фото: прокуратура

В схему вивозу сміття зі Львова були залучені ряд підприємств Дніпра

Львівські правоохоронці викрили групу осіб, які організували незаконні схеми з вивезення сміття з міста Львів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

"У ході досудового розслідування встановлено, що перевізникам, уповноваженим на вивезення сміття з міста Львова надавали послуги з захоронення відходів створені в кінці 2016 року, ряд підприємств у місті Дніпро", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, підприємства не мають відповідних ресурсів: техніки, полігонів твердих побутових відходів, транспортних засобів, необхідних для захоронення відходів, що не володіють нерухомістю і не мають найманих працівників.

Так, засновниками, керівниками та бухгалтерами цих підприємств є особи, які навіть не знали про існування цих підприємств, а також особи, які отримали грошові кошти за участь у реєстрації фіктивних підприємств.

Слідство встановило, що після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі за цей час перевізники подавали документи від імені фіктивних підприємств про нібито прийняття та захоронення відходів, на підставі чого отримували кошти з міського бюджету Львова. Таким чином, перевізники незаконно здійснювали скидання твердих побутових відходів у не відведених для цього місцях на всій території України.

Співробітники Нацполіції у Львівській області спільно з працівниками спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ у Львівській області провели 15 обшуків на території Львівської, Дніпропетровської та Київської областей, за результатами яких викрито зловмисники, вилучена документація, печатки фіктивних підприємств та комп'ютерна техніка

Зараз у кримінальному провадженні призначено відповідні судові експертизи та вирішується питання про повідомлення винним особам про підозру у вчиненні кримінальних злочинів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Чернігівській області виявила 5 вантажівок з львівським сміттям в районі села Нова Басань Бобровицького району, на трасі "Київ-Суми".