ua en ru

Правоохоронці викрили у Черкасах конвертцентр з оборотом у півмільярда гривень

Правоохоронці викрили у Черкасах конвертцентр з оборотом у півмільярда гривень Фото: поліція

На даний час накладено арешт на рахунки товариств, задіяних у схемі конвертації

Правоохоронці викрили у Черкасах конвертцентр з оборотом у півмільярда гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції.

Як зазначається, встановлено організаторів незаконної діяльності, схему виведення грошових коштів у "тінь" та майже 150 підприємств, які скористались послугами "конверту".


"Група осіб створила злочинну схему по формуванню податкового кредиту, виведення грошових коштів у "тінь" та переведення їх у готівку. За свою діяльність отримували грошову винагороду у вигляді відсотків від кількості "проконвертованих" коштів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, оперативники УЗЕ встановили, що організували конвертцентр п'ять мешканців м. Черкаси та області. Зокрема, 52-річний керівник, 53-річна бухгалтер, двоє громадян, які виступали посередниками між фіктивними та реальними підприємствами, а також 50-річний чоловік, який займався незаконним формуванням податкового кредиту.

"Протягом 2015-2016 років зловмисники створили та придбали понад 20 підприємств на території Черкаської та Київської областей. Щоб приховати свою незаконну діяльність, перереєстрували їх на підставних осіб", - повідомляють у відомстві.

Повідомляється, що у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, слідчі звернулись до суду з клопотанням про проведення обшуків за місцем проживання організаторів "центру" та в офісних приміщеннях.

На даний час накладено арешт на рахунки товариств, задіяних у схемі конвертації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ припинила діяльність конвертцентру у Дніпропетровську з обігом у 300 млн гривень.