ua en ru

Правоохоронці викрили банду, яка сприяла легалізації в Україні злочинців з РФ

Правоохоронці викрили банду, яка сприяла легалізації в Україні злочинців з РФ Фото: ГПУ (screenshot(google-maps))

Наразі затримано та повідомлено про підозру чотирьом особам

Правоохоронці викрили банду, яка сприяла незаконній легалізації в Україні російських злочинців. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва 12.06.2017 слідчим управлінням ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження УБЗПТЛ ГУ НП у м. Києві викрито та затримано учасників злочинної групи, які сприяли незаконному одержанню громадянства України особами, що знаходяться у кримінальному розшуку, та їх незаконній легалізації в Україні", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що зловмисники подавали до структурних підрозділів Державної міграційної служби України підроблені документи, на підставі яких розшукувані особи отримували громадянство України та у подальшому укладали фіктивні шлюби з українками. Крім того, аби прискорити укладення шлюбів, до РАГСів надавались підроблені довідки про нібито вагітність жінок. Упродовж місяця шлюб розривався, а зловмисники залишалися на прізвищах фіктивних дружин.

"Деякі особи навіть імітували свою загибель на території України, щоб у подальшому бути знятими з розшуку у РФ", - йдеться у повідомленні.

Наразі відомо, що таким чином злочинці сприяли незаконній легалізації 5 іноземних громадян, які перебували у розшуку за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Зокрема, банда "допомогла" екс-начальнику управління організації матеріально-технічного забезпечення МВС Російської Федерації, помічнику заступника міністра МВС РФ, який розшукувався за розтрату бюджетних коштів та його пособнику.

"В порядку ст. 208 КПК України вже затримано та повідомлено про підозру чотирьом особам, у тому числі помічнику заступника міністра МВД РФ", - повідомляють у прокуратурі.

Також зазначається, що у фігурантів вилучено, зокрема, зброю та грошові кошти у сумі понад 230 тис. гривень, 134 тис доларів, понад 14 тис. євро та 1,4 млн російських рублів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ зібрала докази ведення Росією гібридної війни проти України.