ua en ru

Правоохоронці попередили спробу контрабанди до ДНР товарів широкого вжитку на 1 млн гривень

Правоохоронці попередили спробу контрабанди до ДНР товарів широкого вжитку на 1 млн гривень Фото: СБУ

Під час затримання один з "охоронців" контрабандистів погрожував вистрілити у членів мобільної групи з гранатомета РПГ-22

Правоохоронці попередили спробу контрабанди до так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) товарів широкого вжитку. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками затримали поблизу селища Верхньоторецьке Донецької області вантажівку, яка у супроводі озброєної "охорони" намагалася потрапити на тимчасово окуповані терористами ДНР території", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, зловмисники збиралися в обхід встановлених пунктів пропуску ввезти до ДНР вантаж з товарами широкого вжитку: одяг, взуття, косметика, електричні прилади загальною вартістю понад один мільйон гривень.

"Під час затримання один з "охоронців" погрожував вистрілити у членів мобільної групи з гранатомета РПГ-22, який був у бойовому стані. Співробітники спецслужби роззброїли зловмисників, вилучили товар та транспортні засоби", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 332 та ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ виявила підпільний трубопровід для перекачування пального з РФ.