ua en ru

Правоохоронці попередили в Одесі контрабанду зброї

Правоохоронці попередили в Одесі контрабанду зброї Фото: правоохоронці вилучили зброю (Security Service of Ukraine Follow / flickr.com)

Затриманий планував надсилати зброю за кордон поштою у розібраному вигляді, заявили в СБУ

В Одесі співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою попередили контрабанду з України снайперської та стрілецької зброї. Про це повідомив прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що мешканець Одеси скуповував у декількох областях України вивезену із району проведення антитерористичної операції вогнепальну зброю. Через інтернет він підшукував клієнтів у країнах Західної Європи та Північної Америки. Зловмисник планував надсилати зброю поштою у розібраному вигляді. Співробітники спецслужби задокументували та заблокували кілька спроб відправлень адресатам частин для пістолетів, стрілецької зброї та снайперських гвинтівок", - розповіли в СБУ.

Правоохоронці затримали нелегального торгівця в одному з одеських поштових відділень під час чергової спроби надіслати деталі зброї.

"Під час обшуку за місцем мешкання зловмисника правоохоронці вилучили чимало вогнепальної зброї та комплектуючих до неї, які передано на експертизу. Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда)", - додали в СБУ.

Нагадаємо, раніше заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що в 2017 році із незаконного обігу вилучено більше тисячі одиниць вогнепальної зброї.