ua en ru

Правоохоронці перекрили міжнародний канал постачання фальшивих грошей в Україну

Правоохоронці перекрили міжнародний канал постачання фальшивих грошей в Україну Фото: євро

Зловмисники намагалися збути підроблені грошові кошти на суму 1 млн євро

Працівниками прокуратури Київської області спільно з працівниками Головного управління СБУ в р. Києві та Київській області затримали двох громадян України і двох підданих Нідерландів, які намагалися збути підроблені грошові кошти на суму 1 млн євро. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Правоохоронці встановили, що іноземці виготовляли і збували фальшиві гроші на території України. В ході проведення спецоперації, зловмисників затримано під час збуту частини підроблених коштів на суму 300 тисяч євро.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту підроблених грошей в особливо великому розмірі) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Зараз проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення. Також вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.