ua en ru

Правоохоронці виявили тротил у будинку бойовика ДНР, який знаходиться у розшуку

Правоохоронці виявили тротил у будинку бойовика ДНР, який знаходиться у розшуку Фото: правоохоронці виявили тротил у будинку бойовика ДНР

Оперативники проводять заходи, спрямовані на затримання власника вилученого предмета

У будинку розшукуваного бойовика так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) серед особистих речей правоохоронці виявили вибухову речовину загальною масою близько 100 грамів. Наразі оперативники проводять заходи, спрямовані на затримання власника вилученого предмета, повідомляє прес-служба Маріупольського МУ ГУМВС України
в Донецькій області.

"У 2014 році молодик брав активну участь у мітингах, а потім вступив до лав бойовиків. За наявною у міліціонерів інформацією хлопець донині перебуває на окупованій території. У Маріуполі ж він оголошений у розшук за ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань", за що передбачено до 15 років позбавлення волі", - розповів заступник начальника Жовтневого РВ Маріупольського МУ Андрій Побережний.

Як повідомляється, правоохоронці отримали дозвіл Жовтневого районного суду на проведення обшуку за місцем мешкання фігуранта, під час якого співробітники міліції виявили та вилучили предмет, схожий на тротил. Рідні підозрюваного, які були присутні при проведенні обшуку, пояснили, що про наявність у будинку вибухонебезпечної речовини нічого не знали, оскільки кімната повністю належить 25-річному розшукуваному.

Зазначається, що цей факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі. Заходи щодо притягнення власника речовини до кримінальної відповідальності тривають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці виявили боєприпаси в відділенні експрес-доставки вантажів у Донецькій області.