ua en ru

Правоохоронці ліквідували ОЗУ наркоторговців на півдні України

Правоохоронці ліквідували ОЗУ наркоторговців на півдні України Фото: на півдні України ліквідували ОЗУ наркоторговців

В ході рейдів вилучено 40 тис. доз наркотиків, вибухівка та зброя з боєприпасами

В ході спільних рейдів Держприкордонслужби та Нацполиции, проведених в Одеській і Миколаївській областях ліквідовано організоване злочинне угрупування, що займалося вирощуванням, виготовленням та збутом наркотичних речовин. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Культивовані плантації елітних наркотиків перебували на території н. п. Райдолина Вознесенського району Миколаївської області. Після дозрівання речовини висушували і готували для формування доз і продажу їх через мережу реалізаторів в Одесі.

Кошти від реалізації наркотиків надходили на рахунки організаторів шляхом системи електронних переказів одного з українських банків. Щомісячний оборот становив кілька мільйонів гривень, що підтверджено виявленими значними сумами коштів готівкою і на банківських рахунках.

Під час обшуку за адресами проживання учасників злочинної групи причетної до них кола осіб вилучено майже 90 кг наркотичних речовин рослинного походження, 55 г порошку амфетаміну та близько 8 л прекурсорів для його виготовлення.

Також було виявлено лабораторію з виготовлення амфетаміну, вилучено обладнання для обробки, фасування, вживання наркотиків.

У загальному вилучена партія наркотиків становить близько 40 тис. доз. Враховуючи курортний сезон, зловмисники могли отримати дохід у сумі понад 6 млн гривень.

altaltaltaltaltaltalt

Фото: на півдні України ліквідована угруповання наркоторговців

Правоохоронці з'ясували, що злочинці займалися не тільки наркотиками. Кількість і різноманітність виявленого зброї та вибухівки дає підстави досліджувати їх на можливу причетність до скоєння інших видів тяжких злочинів. Під час обшуків вилучено тротилові шашки, пластид, 12 бойових гранат з запалами (Ф-1 та РГД-5), значну кількість боєприпасів різних калібрів до бойової зброї (АК-74, СВД, ПКМ, ПМ).

Дії злочинців кваліфікуються за шістьма статтями Кримінального кодексу і погрожують їм позбавленням волі на 10 років.

Нагадаємо, вчора, 10 серпня, Влада Іспанії затримали суховантаж з українцями на борту.

В ході перевірки були виявлені 600 мішків з гашишем загальною вагою 18 тонн.