ua en ru

Правоохоронці ліквідували міжрегіональний конвертцентр з обігом понад 430 млн гривень

Правоохоронці ліквідували міжрегіональний конвертцентр з обігом понад 430 млн гривень Фото: майно, вилучене у ході обшуків

Наразі тривають слідчі дії

Правоохоронці ліквідували міжрегіональний конвертцентр з обігом понад 430 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби України.

"Співробітники податкової міліції Офісу великих платників податків ДФС спільно із працівниками прокуратури ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр, який проконвертував більше 430 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в рамках розслідування справи за ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 212 КК України встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації податкових зобов'язань та переведення безготівкових коштів у готівку на території м. Києва, Київської, Луганської та Миколаївської областей.

Зловмисники зареєстрували і придбали низку фіктивних компаній, на рахунки яких надходили кошти від підприємств нібито за оплату придбаних товарів, робіт, послуг. Ці кошти знімали готівкою через каси і банкомати двох банків для передачі замовникам.

У ході обшуків в офісних приміщеннях, за місцем проживання та у транспортних засобах учасників конвертцентру вилучено, зокрема, готівки в еквіваленті понад 3,7 млн гривень, більше 13,6 тонни вугілля вартістю в понад 47,8 млн гривень.

Ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр з обігом більше 430 млн. грн. Співробітники податкової міліції Офісу в...

Опубліковано Державна фіскальна служба України 29 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДФС ліквідувала конвертцентр в Дніпропетровській області з оборотом понад 230 млн гривень.