ua en ru

Правоохоронці ліквідували міжнародний канал надходження кокаїну до України

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прикордонниками та митниками у результаті спецоперації припинили функціонування міжнародного каналу надходження до України особливо небезпечного наркотику - кокаїну. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Організатор контрабандного каналу - 40-річний мешканець Києва, юрист за освітою, колишній військовослужбовець, налагодив перевезення наркотиків автомобільним транспортом з країн Балтії з метою подальшого збуту на території України. Його спільники - 43-річний громадянин однієї з країн Закавказзя та 44-річна українка реалізовували наркотик серед населення столиці та Київського регіону", - йдеться у повідомленні.

6 листопада ц.р. на українсько-польському кордоні у пункті митного пропуску "Ягодин" співробітники СБУ затримали автомобіль, який слідував до Києва. Під час митного огляду під панеллю авто було виявлено схованку, з якої правоохоронці вилучили 1,7 тис. грам кокаїну. Орієнтовна вартість наркотику на "чорному" ринку становить 350 тис. дол.

У результаті обшуків приватних помешкань зловмисників у Києві оперативники вилучили ще 10 кг марихуани та 50 грамів кокаїну.

7 листопада ц.р. слідчими УСБУ у м. Києві стосовно організатора порушено кримінальну справу за ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів у особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Рішення Печерського суду м. Києва організатору обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Стосовно його спільників органами міліції порушено кримінальну справу за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Читайте також: В Херсонській обл. СБУ вилучила понад 300 кг конопель та метамфетамін