ua en ru

Правоохоронці шукають коріння центру, який планував теракти проти журналістів, - Луценко

Правоохоронці шукають коріння центру, який планував теракти проти журналістів, - Луценко Фото: Юрій Луценко (Віталій Носач, РБК-Україна)

СБУ працює над нейтралізацією центрів терористичної або диверсійної діяльності проти громадян України

Правоохоронці шукають коріння організованого Росією центру, який планував теракти проти журналістів і громадських діячів в Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву генерального прокурора Юрія Луценка.

"У справі Бабченка все досить очевидно. Як ми і заявляли разом з головою СБУ, РФ організувала тут центр по замовленню терактів проти журналістів і громадських діячів. Одним з діючих осіб цього центру був громадянин Герман (виконавчий директор ТОВ "Українсько-німецьке спільне підприємство "Шмайсер" Борис Герман) який після довгого перебування в ізоляторі прийняв рішення піти на угоду зі слідством", - розповів Луценко.

За словами Луценка, Герман вказав конкретно на фізичну особу, яка ховається в РФ і організовувала та фінансувала весь цей злочинний план.

"За попередньою інформацією він був не єдиний на території України. СБУ ретельно працює над нейтралізацією центрів терористичної або диверсійної діяльності проти українських громадян та журналістів в тому числі", - повідомив генпрокурор.

Крім того, Луценко зазначив, що Герман "підтвердив не тільки існування списку, він підтвердив і свої контакти з особами, які проходять по справі... Вказав чітко на організатора і фінансиста, який зараз там ховається".

Нагадаємо, в кінці серпня повідомлялося, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом підготовки до умисного вбивства громадянина Російської Федерації, журналіста Аркадія Бабченко завершено.