ua en ru

Правоохоронці повинні розслідувати діяльність Капліна й Добродомова, - Хміль

Правоохоронці повинні розслідувати діяльність Капліна й Добродомова, - Хміль

Правоохоронні органи мають розслідувати діяльність народних депутатів Сергія Капліна й Дмитра Добродомова на предмет їхніх зв’язків із Росією та терористами. Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Михайло Хміль.

"Опублікована переписка вказує на те, що "Партія простих людей" Капліна та "Народний контроль" Добродомова - суто російські проекти. Тепер СБУ й Генпрокуратура мають негайно розслідувати діяльність цих ручних популістів Кремля. Якщо російські українофоби й посібники терористів розробляли для Капліна й Добродомова виборчу кампанію, необхідно перевірити: чи не Кремль фінансував цю кампанію? Чи залежать зараз фінансово від Росії Каплін і Добродомов? Які їхні поточні зв’язки? Чи немає ознак державної зради?", - зазначив Хміль.


Він додав, що народний депутат Добродомов уже публічно "підтвердив факт підготовки своїх виборчих телевізійних роликів росіянами".

"Дмитро Добродомов у своєму Facebook уже публічно підтвердив згадані у листуванні факти. Він не може відхреститися від справжніх авторів своїх "народних" тез і слоганів, а лише намагається змістити акценти. Мовляв, найняв терористів і українофобів, бо вони запропонували найкращу ціну. Тепер чекаємо на реакцію простої народної людини Капліна. Нехай пояснить: чому їхні з Добродомовим політтехнологи сміються над новинами про "плєнних укропчіков" і битву за донецький аеропорт?, - наголосив Михайло Хміль.

Він також вважає, що Каплін і Добродомов "послідовно лобіюють інтереси Росії в своїй політичній діяльності".

"Ми завжди казали, що саме Москва організувала й профінансувала гостру політичну кризу, яка виникла восени 2015 року й ледь не призвела до дочасних виборів Верховної Ради. А тепер спливли факти: ті популісти, які тоді найгучніше вимагали відставки Кабміну й розпуску парламенту - це все одна кремлівська команда. Добродомов, Каплін, Тимошенко з її пропутінською депутаткою Савченко - це все штучні політичні проекти Кремля, які послідовно роблять антиукраїнські кроки. Вони дискредитують проєвропейські реформи Яценюка; виступають проти співпраці з МВФ; зривають ухвалення держбюджету й фінансування АТО. Ось для чого Путіну потрібно було провести цих популістів до Верховної Ради!", - відзначив Хміль.