ua en ru

Правоохоронці повинні покласти край знищенню "Океану" "зберігачами", - Волошин

Правоохоронці повинні покласти край знищенню "Океану" "зберігачами", - Волошин Фото: Ігор Волошин

Ігор Волошин розповів про ситуацію із заводом "Океан"

Правоохоронці повинні покласти край знищенню ПАТ МСЗ "Океан" "зберігачами". Так голова комітету кредиторів ПАТ МСЗ "Океан" Ігор Волошин прокоментував слідчі дії на території ПАТ МСЗ "Океан" в Миколаєві, які почалися сьогодні вранці.

"Я як голова комітету кредиторів ПАТ МСЗ "Океан" - неодноразово звертався до правоохоронців з проханням розслідувати вивезення з території ПАТ НСЗ Океан металу, а також незаконне користування унікальним обладнанням Заводу в порушення постанови Печерського суду, яким був накладена повна заборона на будь-яке розпорядження або використання рухомого та нерухомого майна ПАТ НСЗ Океан. Факти грубого порушення рішення суду були неодноразово зафіксовані на фото та відео, свідком використання майна ПАТ МСЗ "Океан" для господарської діяльності невстановлених осіб - був навіть народний депутат Денис Силантьєв. Сподіваюся тепер, очевидні факти порушення закону з боку "відповідальних зберігачів" будуть належним чином розслідувані і оцінені судом", - заявив Волошин.

Він зазначив, що 14 листопада 2016 р. Апеляційний суд Києва постановив припинити "неподобство у вигляді "відповідального зберігання" майна ПАТ МСЗ "Океан" Леонідом Шумилом і його друзями".

"Рішення, нагадую, було мотивовано тим, що пан Шумило є фігурантом кримінальної справи стосовно шахрайства. А крім цього, Шумило офіційно представляв в Україні інтереси офшорної компанії, яку пов'язують з функціонерами російського Газпрому і найближчого оточення Володимира Путіна. На жаль, до сьогоднішнього дня - Шумило і компанія продовжують контролювати підприємство. І всі факти незаконного вивезення металу, незаконне користування майном ПАТ НСЗ Океан - на їхній совісті", - заявив Волошин.

Згідно з даними миколаївських ЗМІ, сьогодні вранці на завод "Океан" у Миколаєві зайшло відразу кілька бригад слідчих. Відзначається, що прохідні підприємства заблоковані, виїзд будь-якого транспорту заборонений.

Слідчі дії проводяться спільно слідчим управлінням ГУ Національної поліції в Миколаївській області та Корабельним райвідділом поліції.

За інформацією ЗМІ, слідчі вже виявили велику кількість обладнання і металу, приготованого до вивезення за межі підприємства. На метал, зокрема, підготовлено документи для вивезення за межі України, в одну з європейських країн. Вчора одна з машин з кількома тоннами конструкційної сталі S355 була затримана поліцейськими на вул. Космонавтів в Миколаєві. Судячи з документів, автомобіль прямував до Бельгії, заявляють миколаївські видання.