ua en ru

Правки до закону про антикорупційний суд можуть проголосувати за процедурою аd hoc, - нардеп

Правки до закону про антикорупційний суд можуть проголосувати за процедурою аd hoc, - нардеп Фото: Сергій Березенко (РБК-Україна)

Цю процедуру повинен запропонувати голова парламенту

Правки до законопроекту про антикорупційний суд можуть пройти за процедурою аd hoc. Про це заявив журналістам у кулуарах Верховної ради заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" народний депутат Сергій Березенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Правки все одно треба буде пройти. Єдина процедура для того, щоб пройти правки швидко - це процедура аd hoc. Але її повинен запропонувати голова ВР. Якщо ми зайдемо в процедуру розгляду по поправкам, ми витратимо сьогодні-завтра тільки на те, щоб пройти правки", - заявив Березенко.

За його словами, народні депутати також зможуть проголосувати за правки блоками.

"Ми готуємо законопроект, який пройде зал дуже швидко, щоб не довелось два тижні дивитись епопею з розглядом поправок. Якщо питання (ради експертів, - ред.) буде вирішено, 2 тисячі поправок можна буде знімати блоково. Адже поправки стосуються блоків питань. Умовно кажучи, якщо погодимо це питання, то автоматично знімається 500 поправок. Це дозволить пройти цей закон за один день. Якщо не аd hoc процедура, то дуже швидко з врахованими поправками", - додав парламентар.

Нагадаємо, голова Верховної ради (ВР) України Андрій Парубій ініціює переговори між представниками найбільших парламентських фракцій для прийняття у другому читанні законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд".