ua en ru

Урядом врегульовано механізм урахування громадських інтересів у проектах містобудівної документації, - В.Тихонов

Уряд враховуватиме громадські інтереси у проектах містобудівної документації на місцевому рівні - генеральних планах населених пунктів, планах зонування та детальних планах територій на етапі їх розроблення. Про це сказав віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

Постанова уряду, затверджена сьогодні на черговому його засіданні, визначає порядок урахування громадських інтересів при розробленні містобудівної документації на місцевому рівні.

Як пояснив В.Тихонов, урахування громадських інтересів у проектах містобудівної документації здійснюватиметься виключно на предмет забезпечення конституційних прав громадян у сфері містобудування.

«Виконавчі органи місцевих рад, при вирішенні питань планування територій, зобов'язані забезпечити оприлюднення прийнятих рішень щодо розробки містобудівної документації з прогнозованими правовими, економічними та екологічними наслідками. Вони мусять також оприлюднювати і розроблені проекти містобудівної документації», - відзначив віце-прем'єр-міністр.

Урядовець додав, що виконавчі органи мають здійснювати реєстрацію, розгляд, узагальнення пропозицій та зауважень громадськості, узгоджувати спірні питання і оприлюднювати результати урахування пропозицій громадськості до проектів містобудівної документації.