ua en ru

Уряд скасував рішення про підготовку розпорядження щодо виділення 1,5 млрд грн для фінансової підтримки кредитних спілок, – В.Волга.

Уряд скасував рішення про підготовку розпорядження щодо виділення 1,5 млрд грн для фінансової підтримки кредитних спілок. Про це журналістам під час засідання Кабінету міністрів України заявив голова Держфінпослуг Василь Волга, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Волги, цей документ комісія не підтримала "з принципових питань". "Передбачалось, що 1,5 млрд грн через НБУ чи з бюджету запустити через Об'єднання кредитних спілок і роздати проблемним кредитним спілкам. Проект розпорядження не передбачав механізму повернення цих коштів, тому ми і виступили проти", - заявив В.Волга.
Держфінпослуг, в свою чергу, готує альтернативний проект постанови, повідомив В.Волга. Ним передбачено виділення 100 млн грн на фінансову підтримку кредитних спілок. "За кошти НБУ через "Ощадбанк" кредитним спілкам. "Ощадбанк" не влаштовує пункт, за яким норма резервування складає 100% в НБУ, якщо в заставу беруться майнові зобов'язання боржників", - наголосив В.Волга. За його словами, зараз йдуть обговорення з представниками НБУ та "Ощадбанку" аби зменшити норму резервування.
"Хоча б 50% і ми побачимо активну зацікавленість з боку "Ощадбанку", - заявив В.Волга. За його словами, проект постанови передбачає що Держфінпослуг не втручатиметься в процес фінансування кредитних спілок, а лише надаватиме "Ощадбанку" інформацію про фінансовий стан учасників ринку. За прогнозами В.Волги, проект постанови може бути внесений на розгляд Кабміну через 2-3 тижні.