ua en ru

Уряд схвалив зміни до закону про страхування.

Уряд схвалив зміни до закону про страхування. Таке рішення ухвалене на засіданні Кабміну України. Про це повідомив РБК-Україна глава Держфінпослуг України Віктор Суслов.

За його словами, ці зміни будуть направлені у Верховну Раду України у вигляді законопроекту. Він повідомив, що зміни стосуються в основному положення про перестраховку за кордоном. Зокрема, зміни відміняють необхідність перестраховувати свої ризики в країнах-членах СОТ. «Зараз в законі колізія. Згідно якої компанії не можуть укладати договори перестрахування з компаніями-нерезидентами, зареєстрованих в країнах-не членах СОТ», - зазначив він.

За його словами, це призводить до подорожчання послуг перестрахування, зокрема промислових і ядерних ризиків, оскільки послуги російських перестрахувальників дешевше європейських.

Ухвала також скасовує необхідність перестраховуватися тільки в тих країнах, де регулятор підписав договір про взаємну співпрацю або приєднався до багатобічного меморандуму міжнародної асоціації страхового нагляду.