ua en ru

Уряд Франції схвалив партнерство Renault-Nissan з німецьким Daimler.

Уряд Франції схвалив партнерство альянсу французької автомобільної компанії Renault і японського автомобілебудівного концерну Nissan з німецьким автовиробником Daimler. Відповідну заяву зробив сьогодні міністр промисловості Франції Крістіан Естрозі. За словами К.Естрозі, французькому уряду буде, як і раніше, належати 15% акцій Renault. Офіційно про партнерство компаній буде оголошено 7 квітня в Брюсселі, де керівництво Renault-Nissan і Daimler проведуть спільну прес-конференцію, передає Reuters.
Раніше повідомлялося, що Daimler і Renault близькі до укладення угоди про партнерство, що передбачає символічний обмін пакетами акцій. Мова йде про частки в розмірі близько 3%.
У березні ц.р. про готовність приєднатися до переговорів між Renault і Daimler про обмін акціями і співпрацю заявляв і японський Nissan. Тоді президент Renault Карлос Гон, який також очолює Nissan, зазначив, що відкритий до переговорів з обміну частками. Відзначимо, що французький автовиробник володіє на даний момент 44% акцій Nissan Motor.
Daimler AG - німецький автомобільний концерн, володіє брендами Maybach, Mercedes-Benz, Smart, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra. Складальні підприємства Daimler розташовані в 17 країнах. Крім того, автоконцерн володіє 11% акцій "Камаза".
Renault є одним з провідних європейських автовиробників. Промислові об'єкти і комерційні установи групи Renault є як мінімум в 118 країнах, а загальна кількість співробітників перевищує 126 тис. людей. Після придбання у вересні 1999 р. румунської компанії-автовиробника Dacia, а потім - у вересні 2000 р. - активів південнокорейського підприємства Samsung Motors, група Renault оперує трьома марками - Renault, Dacia і Samsung. У РФ французькому автовиробникові належить 25% акцій "Автоваза".