ua en ru

Уряд виділив 50 млн грн на ліквідацію наслідків паводку у Чернівецькій обл., - А.Клюєв

Рішенням уряду створено Державну комісію з ліквідації наслідків паводку у Чернівецькій області. Її очолив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, заступниками стали глава МНС Нестор Шуфрич та голова Чернівецької облдержадміністрації (ОДА) Михайло Папієв, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

Після огляду постраждалих територій та засідання комісії А.Клюєв повідомив, що урядом буде виділено 50 млн грн на першочергові заходи з ліквідації наслідків стихійного лиха.

Крім того, Кабінетом Міністрів України вже затверджено рішення щодо виділення по 1 тис. грн постраждалим людям на найближчі 2-3 дні на продукти харчування та предмети першої необхідності, і ці кошти вже перераховуються на рахунки до управління держказначейства в Чернівецькій області. Також населення забезпечується питною та технічною водою, харчуванням та теплими речами.

Однією з найголовніших новин стало повідомлення про те, що кількість загиблих не підтвердилася.

Раніше за попередніми даними було констатовано 2 загиблих жінки - наразі остаточно підтвердилася лише одна загибель.

9-річного хлопчика, який зник безвісти, повертаючись додому, поки що не знайшли, але рятувальники та підрозділи МВС роблять усе можливе для пошуку.

А.Клюєв повідомив журналістам у Чернівцях, що задля убезпечення будинків та домогосподарств від мародерства до Чернівецької області пересунуто додаткові підрозділи МВС із сусідніх областей.

За його словами, ситуація перебуває під контролем. "Хоча за прогнозом очікується погіршення погодних умов, робота ведеться активно, і ми сподіваємося зробити все можливе, щоб запобігти погіршенню ситуації", - сказав А.Клюєв.

Нагадаємо, у ніч проти 29 червня внаслідок ускладнення погодних умов (зливові дощі, шквалисті пориви вітру) особливо постраждали сім районів Чернівецької області: Герцаївський, Сторожинецький, Глибоцький, Новоселицький, Хотинський, Заставнівський та Вижницький, а також м. Чернівці.

За останніми даними МНС, підтоплені 39 населених пунктів, 3650 житлових будинків, 2450 господарських будівель та 7579 присадибних ділянки. Знеструмлені 102 населених пункти, проте більшість із них від'єднано від електроживлення рішенням місцевої влади, щоб запобігти ураженню струмом під час підняття рівня води. Крім того, відключено від газопостачання біля 7000 будинків, від зв'язку - 800 абонентів. Протягом ночі були евакуйовані 2437 осіб і врятовано 963 особи, які самостійно не могли залишити свої домівки. 11 залізничних мостів зруйновано або пошкоджено, призупинено рух на Румунію.