ua en ru

Уряд найближчим часом планує провести аудит усіх платних послуг у вищих навчальних закладах, - В.Семиноженко

Уряд найближчим часом планує провести аудит усіх платних послуг у вищих навчальних закладах. Про це повідомив голова Державного комітету з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, передає кореспондент РБК-Україна.

В.Семиноженко зазначив, що сьогодні на засідання Кабміну було розглянуте питання щодо перегляду і скасування платних послуг у вищих навчальних закладах, які стосуються користування інтернетом, замовлення лабораторних робіт та послуг, які пов'язані з наданням можливості повторно перездати дисципліну.

«Потрібно взагалі мінімізовувати усі платні послуги у вищих навчальних закладах... Треба заздалегідь формувати правила гри, а не під час вступних кампаній. Це питання буде постійно під контролем, оскільки багато треба переглядати. Найближчим часом буде проведено аудит і ревізію усіх платних послуг, які існують у навчальних закладах», - сказав він.

В.Семиноженко також відзначив, що на засіданні уряду було прийняте рішення скасувати низку платних послуг для студентів у вищих навчальних закладах, але вичерпний перелік він не надав.