ua en ru

Уряд уточнив повноваження міністра Кабміну у зв'язку з введенням посади держсекретаря

Уряд уточнив повноваження міністра Кабміну у зв'язку з введенням посади держсекретаря Фото: Кабінет міністрів

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України уточнив окремі повноваження міністра Кабміну у відносинах з центральними органами виконавчої влади. Про це свідчить постанова №839 від 16 листопада, опублікована на урядовому порталі.

Так, Кабмін ввів узгодження міністром планів роботи центральних органів виконавчої влади та звітів про їх виконання. У зв'язку з введенням посади державного секретаря уряду актом визначено коло повноважень міністра Кабміну як міністра, який не очолює міністерство.

Згідно з документом, основними завданнями міністра визначено: забезпечення організації діяльності по ефективному здійсненню урядом повноважень, визначених Конституцією і законами; розробка та внесення Кабміну пропозицій з питань забезпечення формування та реалізації державної політики, в тому числі з питань функціонування центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується безпосередньо Кабміном; взаємодія з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з органами держвлади, іншими держорганами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності та громадянами.

Передбачається, що міністр дає доручення держсекретарю Кабміну і його заступникам, держслужбовцям, іншим працівникам секретаріату, погоджує структуру, кошторис і штатний розпис секретаріату, розподіл обов'язків між держсекретарем уряду і його заступниками, склад конкурсної комісії на зайняття вакантних посад державної служби секретаріату, рішення про оголошення конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби секретаріату або переведення працівників секретаріату на вакантні посади.

Крім того, він ініціює питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності держсекретаря Кабміну і його заступників, інших працівників секретаріату, організовує проведення службових розслідувань і перевірок дотримання вимог законодавства працівниками секретаріату, а за дорученням прем'єр-міністра - працівниками та інших органів виконавчої влади.

Також, згідно з документом, ряд функцій уповноваженого з питань антикорупційної політики покладено на посадову особу секретаріату уряду, визначену міністром Кабміну. Відзначається, що така посадова особа секретаріату буде погоджувати призначення керівників уповноважених підрозділів з питань запобігання та виявлення корупції органів виконавчої влади, а також координувати, затверджувати плани роботи та методичне забезпечення діяльності уповноважених підрозділів.

Нагадаємо, на початку 2016 року уряд планував скасувати посаду міністра Кабінету міністрів.