ua en ru

Уряд Тунісу засуджує дії співвітчизників, що відправляються до Сирії для боротьби з режимом Башара Асада

Уряд Тунісу засуджує дії своїх співвітчизників, а також інших мусульман, що відправляються до Сирії для участі в так званому "джихаді" проти уряду Башара Асада. Про це повідомив на прес-конференції в Москві міністр закордонних справ Тунісу Рафік Абдель Салам. "Ми це не вітаємо як з боку тунісців, так і з боку інших арабів. Також вважаємо, що діяльність подібних угрупувань контрпродуктивна, несе руйнування і може призвести до розростання протистояння на конфесійному грунті", - сказав він, додавши, що долю своєї країни повинні вирішувати самі сирійці.

Також Салам відкинув припущення про те, що внутрішні пустельні райони Тунісу стали опорною базою для дії терористичного угрупування "Аль-Кайєда в країнах ісламського Магрибу". "Насправді не можна говорити про присутність "Аль-Кайєди" в Тунісі, хоча є ділянки, де дійсно спостерігається присутність озброєних угрупувань. Уряд Тунісу зараз вважає серед своїх пріоритетів здійснення повного контролю над своєю територією", - сказав він.

Нагадаємо, що після перемоги революції в Тунісі 14 січня 2011 р. внутрішня ситуація в країні залишається нестабільною. Помірні ісламісти, що отримали більшість в демократично вибраному парламенті, піддаються критиці як з боку радикальніших послідовників політичного ісламу, так і з боку прихильників світського розвитку країни. Уряду поки не вдається повністю відновити контроль над внутрішніми районами країни, ситуація в яких засуджується сусідством з Лівією і притокою зброї з цієї країни після падіння режиму Муаммара Каддафі. Незважаючи на це, центральна влада забезпечує порядок у столиці і курортних районах країни.

Зазначимо, вчора сирійський Президент Башар Асад вперше визнав, що в Сирії йде повномасштабна війна.