ua en ru

Уряд Сирії звинуватили у порушенні угоди з ООН

Уряд Сирії звинуватили у порушенні угоди з ООН Фото: сирійський уряд звинувачують у порушенні угоди з ООН

Війська Асада почали бомбити місто відразу після прибуття туди гумконвоя

США і Франція звинуватили уряд Сирії у бомбардуваннях міста Дарайя, що перебуває в облозі, відразу після доставки в нього продовольства для голодуючих жителів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Гуманітарний конвой прибув у Дарайю, 9 червня ввечері, а сирійські урядові війська, за свідченнями жителів і спостерігачів, почали обстрілювати і бомбардувати місто вже вранці 10 червня, заважаючи розподілу гуманітарної допомоги.


Повідомляється, що колона автомобілів з продовольством увійшла в Дарайю за угодою між ООН і урядом Сирії, який дозволив доставку продовольства в 15 з 19-ти обложених районів на території країни.

Представник Держдепартаменту США Марк Тонер заявив, що подібні удари неприйнятні ні за яких обставин, а в цього разц, ці удари завадили доставці допомоги, якої гостро потребували люди.

Глава МЗС Фрації Жан-Марк Ейро звинуватив Дамаск у лукавстві, підкресливши, що режим Асада, під міжнародним тиском дозволивши, нарешті, доставити допомогу нужденним, поновив бомбардування.

Нагадаємо, Франція і Велика Британія закликали ООН почати доставку гуманітарної допомоги в обложені райони в Сирії повітрям.