ua en ru

Кабмін поки не вирішив питання щодо розміщення музею Революції гідності

Кабмін поки не вирішив питання щодо розміщення музею Революції гідності Фото: Кириленко повідомив, що уряд досі не вирішив питання про розташування музею Революції гідності

Розглядається варіант щодо розміщення експозиції музею в частині приміщення Українського Дому

Кабінет міністрів України досі не вирішив питання з розташуванням музею Революції гідності. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр культури В'ячеслав Кириленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Залишається невирішеним питання розташування музею Революції гідності. Рік тому було доручення прем'єра Яценюка і потім внесено відповідний законопроект у цей зал, щоби розташувати у частині приміщень так званого Жовтневого палацу експозицію музею Революції гідності... Однак парламент не підтримав цю ініціативу", - розповів Кириленко.


Також, за його словами, розглядається варіант щодо розміщення експозиції музею в частині приміщення Українського Дому.

Разом з тим, урядовець висловив сумніви, що найближчим часом музей можна збудувати на алеї Небесної Сотні.

При цьому віце-прем'єр додав, що на створення музею буде виділено 5 млн грн.

Кириленко також повідомив, що алея мучеників та алея праведників до 75-річчя вшанування трагедії в Бабиному Яру будуть зведені до 29 вересня 2016 року.

"Нарешті вперше за 25 років прийнято консолідоване рішення на рівні всіх членів оргкомітету, розпочато будівництво алеї мучеників і алеї праведників, винайдено кошти на це… До 29 вересня, коли заплановані великі урочистості за участі багатьох керівників іноземних країн, буде здано в експлуатацію ці дві невеликі алеї, які будуть вказувати на масштаб трагедії",- розповів Кириленко.

Нагадаємо, український інститут Національної Пам'яті призначав директором музею "Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції гідності" - голову ГО "Музей Майдану" Ігоря Пошивайла.