ua en ru

Уряд Шотландії закликав Британію захистити експорт віскі після Brexit

Уряд Шотландії закликав Британію захистити експорт віскі після Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

Галузь приносить Шотландії щорічно понад 5 млрд доларів доходів

Уряд Шотландії закликав Великобританію юридично захистити експорт віскі після виходу Сполученого Королівства зі складу Європейського Союзу (Brexit). Про це повідомляє The Independent.

"Шотландський уряд закликає до юридичного захисту Британією шотландського віскі після Brexit. Індустрія віскі коштує близько 4 млрд фунтів стерлінгів (понад 5 млрд доларів) для експорту в Шотландію", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, міністр економіки Шотландії Кіт Браун написав міністрам Великобританії послання, хто кличе до захисту індустрії шотландського віскі.

"Крім того, що ми є ключовою частиною шотландської культури і самобутності, наша індустрія віскі дає близько 20 тис. робочих місць. Вкрай важливо, щоб ми продовжували чинити надійний юридичний захист шотландського віскі, тому я попросив в уряду Великобританії роз'яснення щодо того, чи був шотландський віскі в дискусіях під час торгового візиту минулого тижня з держсекретарем з міжнародної торгівлі США", - заявив Кіт Браун.

За його словами, в Шотландії повинні бути впевнені, що будь-які майбутні угоди не загрожують існуванню шотландських фермерів і виробників. Міністр запропонував усім чотирьом урядів Сполученого Королівства повинні стежити за переговорами, "щоб забезпечити, наскільки це можливо, правильні результати для всіх".

"США чітко дали зрозуміти в ході обговорення Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства, що вони підтримають ослаблення визначення віскі, яке відкриє ринок для низки продуктів, які в даний час не відповідають цьому стандарту", - додав він.

У свою чергу, в прес-службі уряду Великобританії підкреслили, що скотч (віскі) - це історія успіху Великобританії.

"Ми будемо підтримувати галузь, щоб вона продовжувала процвітати і після Brexit", - резюмували в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько 30 міжнародних банків розглядають можливість переїзду з Лондона у Франкфурт-на-Майні у зв'язку з Brexit.