ua en ru

Уряд РФ направить 719 млрд руб. з додаткових прибутків на повне покриття дефіциту бюджету 2011 р., - Путін

Уряд РФ направить 719 млрд руб. з додаткових прибутків на повне покриття дефіциту бюджету 2011 р. Про це повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на нараді з питань внесення змін до бюджету 2011 р. "Російська економіка показує непогану динаміку, активно встановлюються ключові галузі. В цілому позитивна і ситуація з цінами на наші основні експортні товари. Все це приносить істотні додаткові надходження до бюджету. Очікується, що цього року додаткові прибутки складуть більше 800 млрд руб.", - відзначив Путін. Він також підкреслив, що більш ніж дві третини цих коштів доводиться на нафтогазові доходи.
При цьому ще 131 млрд руб. вдасться заощадити за рахунок скорочення витрат на обслуговування державного боргу.
Також Путін повідомив, що додатково більше 230 млрд руб. виділяється на соціальні програми, зокрема на забезпечення житлом ветеранів Великої вітчизняної війни. Крім того, з цих сум передбачаються кошти на будівництво і придбання житла для військовослужбовців, а також на соціальні виплати громадянам, постраждалим унаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС.
За словами прем'єр-міністра РФ, близько 148 млрд руб. піде на підтримку реального сектору економіки, промисловості і сільського господарства. Зокрема, на розвиток агропромислового комплексу буде виділено додатково 43,5 млрд руб. "Ще більше 17 млрд руб. передбачено на модернізацію інфраструктури залізничного транспорту. Також ми знайшли можливість направити додаткові 22 млрд руб. на поповнення ресурсної бази Фонду реформування ЖКГ. Це дасть можливість продовжити програми капітального ремонту багатоквартирних будинків і ліквідацію аварійного житла", - підсумував Путін.