ua en ru

Уряд руйнує коопераційні ланцюжки українських підприємств, - Вілкул

Нинішній уряд руйнує коопераційні ланцюжки українських підприємств і з традиційними партнерами, і з країнами ЄС. Про це заявив один з лідерів опозиційного блоку Олександр Вілкул під час зустрічі в Брюсселі з європейськими політиками.

"Європа хоче бачити швидке і мирне вирішення кризи в Україні. Але європейські політики вже починають сумніватися, що нинішня українська влада це забезпечить. Тому що коли влада порушує закони, коли б'ють на вулицях, коли руйнують економіку - це не демократія", - зазначив Вілкул.

Під час обговорення депутат Європарламенту Марк Демесмаркер, який входить в групу співпраці з Україною і буде спостерігачем на виборах у Верховну Раду, підкреслив, що він шокований порушенням законів, насильством і побиттям депутатів і громадських діячів, які відбуваються зараз в Україні.

Також, за словами Вілкула, через дії влади імпорт в Україну за перше півріччя скоротився майже на 20%. "Це негативно позначається не тільки на українських виробниках, але і на європейських постачальниках, які втрачають ринки збуту в Україні. Дії уряду зупинили інвестування європейських компаній в Україну", - додав він. На думку Вілкула, без плану економічного відновлення Україна не зможе знайти свій шлях до стабільності і розвитку.

"Опозиційний блок" стане тією силою, яка об'єднає країну і буде відстоювати інтереси громадян промислових регіонів України. Ми будемо зміцнювати відносини і з Європейським Союзом, і захищати свої економічні інтереси в Митному союзі для захисту вітчизняної економіки і промисловості. Європейський парламентаризм підтримує виважену і конструктивну позицію "Опозиційного блоку", - сказав Вілкул.

Він підкреслив, що "Опозиційний блок" у новій Верховній Раді запропонує комплексний план відновлення економіки і промисловості. Це забезпечить підтримку вітчизняного виробника, створить умови для створення нових робочих місць, підвищення соціальних стандартів.