ua en ru

Уряд розгляне проект Концепції державної політики щодо захисту прав споживачів до 2020

Уряд розгляне проект Концепції державної політики щодо захисту прав споживачів до 2020 Фото: розпорядження допоможе краще захищати права споживачів

Прийняття розпорядження активізує роботу з вирішення проблем щодо захисту прав споживачів

Найближчим часом уряд розгляне проект розпорядження Кабінету міністрів України "Про схвалення Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року", яке розробило Мінекономрозвитку. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів.

Зараз проект розпорядження отримав позитивний висновок за результатами правової експертизи в Міністерстві юстиції.

"Зазначений проект розроблений з метою сприяння насиченню вітчизняного ринку якісною та безпечною продукцією, підвищення добробуту населення, а також протидії зростанню зловживань на споживчому ринку", - наголошується в повідомленні.

Так, прийняття розпорядження активізує роботу з вирішення проблем щодо захисту прав споживачів, серед яких: удосконалення законодавства України у сфері захисту прав споживачів; забезпечення державної підтримки громадських організацій споживачів; залучення науковців для проведення досліджень в сфері захисту прав споживачів; підвищення обізнаності споживачів щодо реалізації своїх прав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВР прийняла за основу законопроект про захист прав споживачів фінпослуг.