ua en ru

Уряд надав гарантії "Нафтогаз Україна" на 300 млн дол

Уряд надав гарантії "Нафтогаз Україна" на 300 млн дол Фото: "Нафтогаз України" отримав держгарантії на кредит

Кредитну лінію на цю суму надає ЄБРР

Кабінет Міністрів України (Кабмін) ухвалив рішення надати гарантії НАК "Нафтогаз України" для залучення кредиту на 300 млн дол. у європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). Рішення відображено у постанові №540 "Про надання державних гарантій за зобов'язаннями НАК "Нафтогаз України", опублікованому на сайті Кабміну.

В цій постанові йдеться, що уряд прийняв пропозицію Міністерства енергетики та вугільної промисловості надати в 2015 р. державні гарантії для забезпечення виконання боргових зобов'язань НАК "Нафтогаз України" за кредитом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) (на 300 млн дол.).

НАК "Нафтогаз України" при цьому зобов'язаний забезпечити використання природного газу, придбаного за кредитні гроші виключно для задоволення потреб українських споживачів.

Забезпеченням за даними держгарантій є природний газ (куплений за рахунок стабілізаційного енергетичного фонду) та/або інше належне забезпечення, заставна вартість якого становить не менше 100% гарантії.

Розмір плати за надання державних гарантій, отриманих позичальником встановлений на рівні 0,001% річних суми гарантійних зобов'язань.

Нагадаємо, раніше НАК "Нафтогаз України" заявляв про те, що веде переговори з ЄБРР про кредитної лінії на 300 млн грн.