ua en ru

Уряд пропонує уточнити повноваження місцевих органів у сфері соцзахисту

Уряд пропонує уточнити повноваження місцевих органів у сфері соцзахисту Фото: будівля Кабміну (РБК-Україна)

Кабмін схвалив законопроект, який уточнює повноваження органів місцевого самоврядування

Кабінет міністрів України на засіданні 23 травня схвалив зміни до закону про місцеве самоврядування, якими уточнюються повноваження органів місцевого самоврядування у сфері соціального захисту населення. Відповідний законопроект є в розпорядженні РБК-Україна.

Відзначимо, законопроект розроблено для приведення функцій органів місцевого самоврядування у відповідність з нормами Бюджетного кодексу і закону "Про добровільне об'єднання територіальних громад". Діючі акти містять окремі неузгодженості з виконання повноважень органів місцевого самоврядування у сфері соціального захисту населення.

У той же час довільне трактування норм у сфері соцзахисту населення може призвести до зниження обсягу та погіршення якості соціальних послуг, а також до порушення прав на соціальний захист. Схвалений законопроект приводить норми статті 34 закону про місцеве самоврядування у відповідність з нормами Бюджетного кодексу, закону про територіальні громади та інших законів соціального спрямування в частині визначення повноважень органів місцевого самоврядування у сфері соціального захисту.

Фото: законопроект про зміни до закону про місцеве самоврядування

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики пояснили, в яких випадках українців будуть позбавляти житлових субсидій.