ua en ru

Уряд пообіцяв погасити заборгованість по зарплаті перед медиками до кінця року

Уряд пообіцяв погасити заборгованість по зарплаті перед медиками до кінця року Фото: Уляна Супрун (РБК-Україна)

Кабмін планує вирішити проблему із затримкою зарплат медикам

Кабінет міністрів України пообіцяв погасити заборгованість по зарплаті перед медиками до кінця року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) за підсумками зустрічі представників уряду та МОЗ з профспілкою працівників охорони здоров'я.

"Уряд запевнив, що погасить заборгованість перед працівниками медичної галузі до кінця року. Станом на 13 вересня 2017 року заборгованість становить 81,7 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, щоб запобігти виникнення заборгованостей, які систематично трапляються в кінці року, МОЗ підготував проект розпорядження Кабміну "Про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році", який погоджено на прийняття на найближчому засіданні Кабміну.

"Досі кардинальні зміни у фінансовому забезпеченні фахівців охорони здоров'я не були можливі із-за застарілої системи управління, оновити яку повинна медреформа", - заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, без прийняття відповідних законів парламентом ситуація принципово не зміниться, а дефіцит і заборгованість по зарплатах і надалі будуть виникати щорічно.

Наголошується, що реформу вже підтримали представники уряду, прем'єр-міністр України, президент, а також 72% громадян України, про що свідчать результати опитувань.

"Тепер справа за парламентом. Ми очікуємо, що народні депутати проголосують за необхідні законопроекти №6327 і №6604 найближчим часом", - резюмувала Супрун.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в медичних закладах України збирають підписи медпрацівників проти ввведения медичної реформи.