ua en ru

Кабмін підтримує заборону відключення світла об'єктів зв'язку, - МІП

Кабмін підтримує заборону відключення світла об'єктів зв'язку, - МІП Фото: Юрій Стець

Основною метою розробки проекту є заборона відключення телевишок в прифронтових зонах та на всій території України

Cьогодні, 29 квітня 2015 р., під час засідання уряду міністр інформаційної політики України Юрій Стець вніс постанову про заборону обмежувати електропостачання стратегічно важливим об'єктам у сфері телекомунікацій та зв'язку. Про це повідомляє прес-служба МІП.

"Юрій Стець виступив з пропозицією доповнити постанову Кабінету міністрів України від 4 березня 2015 р. № 83 "Про затвердження переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави" (Офіційний вісник України, 2015 р., № 20, стор. 29) пунктом 2-1 такого змісту: "2-1. Обмеження з енергопостачання не застосовуються до об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення у сфері телекомунікацій та зв'язку." Основною метою розробки проекту є заборона відключення телевишок в прифронтових зонах та на всій території України. Під час виступу міністр зазначив, що це черговий крок МІП в рамках програми забезпечення інформаційної безпеки України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що глава уряду підтримав пропозиції міністра та доручив внести відповідні зміни розробленим проектом постанови МІП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МІП пропонує заборонити обмежувати електропостачання важливих об'єктів телекомунікацій.