ua en ru

Уряд подав у ВР проект закону щодо посилення відповідальності за виробництво неякісних продуктів харчування, - Хорошковський

Уряд подав у Верховну Раду проект закону щодо посилення відповідальності за виробництво неякісних продуктів харчування. Про це під час години запитань до уряду заявив перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як відомо, у нас кількість перевіряючих органів якості харчових продуктів просто зашкалює, але, на жаль, це не додає якості продуктам. Тому я підтримую пропозицію, і у парламент внесено проект закону щодо посилення відповідальності за виробництво неякісних продуктів, а також він передбачає перепорядкування органу, який буде займатися контролем", - сказав Хорошковський.

Він наголосив, що уряд буде співпрацювати з профільним комітетом ВР, щоб цей закон був прийнятий якомога швидше. Перший віце-прем'єр додав: "Нам треба імплементувати систему покарань за виробництво неякісних продуктів, щоб у суді уряд мав конкретні інструменти для вирішення цієї проблеми".

Нагадаємо, Хорошковський також заявив, що закон про біометричні паспорти буде прийнятий на наступній сесії ВР.