ua en ru

Уряд планує збільшити видатки на кіно у бюджеті на 2018, - Розенко

Уряд планує збільшити видатки на кіно у бюджеті на 2018, - Розенко Фото: Павло Розенко (РБК-Україна)

Серед завдань уряду віце-прем’єр назвав роботу з глядачем, який "скептично ставиться до українських фільмів"

У державному бюджеті на 2018 рік заплановане збільшення видатків на вітчизняне кіновиробництво. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко на урочистостях з нагоди Дня українського кіно на кіностудії ім. Довженка.

"Цього року держава виділила 500 млн гривень - і це також унікальна цифра - для підтримки українського кінематографу. Разом з міністром культури, разом з усім урядом зараз ми працюємо над бюджетом на 2018 рік і плануємо передбачити ще більше коштів на вітчизняне кіновиробництво", - сказав віце-прем’єр.

Він додав, що наразі серед завдань уряду - робота з українським глядачем, який "скептично ставиться до українських фільмів", водночас 2017 рік для українського кіно він назвав особливим.

"Цього року День українського кіно є дійсно особливим... Саме зараз ми маємо в прокаті 5 прем’єр українських фільмів, які дебютують в кінотеатрах по всій країні. Особливо приємно, що зйомки 4 із 5 фільмів профінансовані за рахунок державного бюджету України", - додав Розенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко має намір звернутися до Кабінету міністрів України та Верховної Ради з проханням передбачити фінансування телемедицини у державному бюджеті на 2018 рік.