ua en ru

Порошенко просить передбачити фінансування телемедицини у держбюджеті-2018

Порошенко просить передбачити фінансування телемедицини у держбюджеті-2018 Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент звернеться до Кабміну та Ради

Президент України Петро Порошенко звернеться до Кабінету міністрів України та Верховної Ради з проханням передбачити фінансування телемедицини у державному бюджеті на 2018 рік. Про це президент повідомив під час наради з питань розвитку сільської медицини, передає прес-служба голови держави.

"Ми можемо все зробити швидко. І я буду просити уряд і народних депутатів врахувати видатки на цю програму (телемедицину, - ред.) і в бюджеті 2018 року", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко вважає справедливим направити на медичну реформу частина коштів, якими заволоділа попередня влада. "Вважаю, буде справедливо частину коштів, награбованих попередньою владою у українського народу, направити на медичну реформу", - сказав голова держави.

Порошенко зазначив, що очікує прийняття Верховною Радою законів по медреформі. Саме тоді почнеться впровадження телемедицини та буде налагоджуватися широкосмуговий інтернет-зв'язок для того, щоб лікар на відстані міг швидко визначити, що робити з пацієнтом, яке йому призначити лікування або додаткову консультацію.