ua en ru

Уряд планує відремонтувати і побудувати 1700 км доріг у 2016

Уряд планує відремонтувати і побудувати 1700 км доріг у 2016 Фото: будівництво автомагістралі

На це з бюджету виділено 14 мільярдів гривень

Загальний обсяг фінансування ремонту та будівництва автошляхів у 2016 році становитиме близько 14 мільярдів гривень, на які уряд планує відремонтувати і побудувати 1700 кілометрів доріг. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у "10 хвилинах", повідомляє прес-служба Кабміну.

За його словами, заплановано роботи на таких автошляхах: Дніпропетровськ-Миколаїв, Одеса-Рені, Стрий-Чернівці, траси Київ-Харків-Довжанський, Київ-Одеса, Київ-Чернігів-Нові Яриловичі.

Також, як обіцяє глава уряду, продовжаться відновлювальні роботи на трасах Львів-Радехів-Луцьк, Львів-Самбір-Ужгород, Житомир-Чернівці, трасі Київ-Чоп і трасі Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам'янка.

Яценюк повідомив, що остаточний перелік усіх автошляхів, які підлягають ремонту і відновленню в цьому році, буде затверджено урядом наступного тижня.

"Місцеві бюджети мають вкласти свою частку в будівництво і відновлення доріг у містах, селах і районах", - додав він.

Крім того, за словами прем'єра, цьогоріч унаслідок експерименту, за яким понадпланові надходження на митницях ділилися навпіл, майже 1 мільярд грн. відправляється у чотирьох областях на будівництво і реконструкцію доріг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київська обласна митниця перевиконала план втричі більше Одеської.